JE DOET MAAR
LINDA MOLLEMAN // Het is evident dat een rijk fantasieleven voor de kunstenaar een troef is. Het staat ten dienste van het verlangen. Het verlangen om te spelen, de dwanggedachte om schoonheid te creëren. Het is de beleving van perfectie die aan de grondslag ligt van dit gevoel voor schoonheid. De aanwezigheid van schoonheid doet mij opleven. Mijn kunstwerken zitten dan ook vol meerduidigheid, die geïnterpreteerd kan worden binnen een context die door het werk zelf wordt gecreëerd. Niet alleen het traumatische maar ook de speelsheid, de fantasievolle denkprocessen, de gedreven gedachte, een verfijnde gevoeligheid voor lijn en vorm weerspiegelen de binnen- en buitenkanten van de Sculpturen en Installaties.
Beeldende kunst, Linda Molleman, Oedelem, Beernem, Kunstenares, Sculpturen, Installaties, Kunst in de openbare ruimte, Art, Artist, Sculptures, Installations, Art in public space
16305
post-template-default,single,single-post,postid-16305,single-format-standard,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

JE DOET MAAR

JE DOET MAAR

Je doet maar.
Weinig keuze is er in hetgeen je maakt, je kunt slechts dat wat in je leeft volgen, zijn, ondergaan en pas achteraf constateren wat er gebeurd is.
Vrijheid is een illusie. Je creëert, doet, handelt, leeft naar je eigen inhoud, eigen grenzen.
Nieuwe materialen, nieuwe creaties.
Je wacht af. Experimenteert verder, omdat je ertoe gedreven wordt, omdat je niet anders kunt, om aan je scheppingsdrang gestalte te geven, om je verbeelding te voeden.
Maar hoogstwaarschijnlijk doe ik dit alleen maar om de zelfconfrontatie: kan ik nog iets nieuws creëeren, wat zal het worden… waarbij je telkens tot de bodem van jezelf moet gaan.
Je drijft jezelf tot het uiterste, het primitieve van jezelf komt aan bod.

LINDA MOLLEMAN
SANT’ 90 BRUGGE