De Code van de Ziel
LINDA MOLLEMAN // Het is evident dat een rijk fantasieleven voor de kunstenaar een troef is. Het staat ten dienste van het verlangen. Het verlangen om te spelen, de dwanggedachte om schoonheid te creëren. Het is de beleving van perfectie die aan de grondslag ligt van dit gevoel voor schoonheid. De aanwezigheid van schoonheid doet mij opleven. Mijn kunstwerken zitten dan ook vol meerduidigheid, die geïnterpreteerd kan worden binnen een context die door het werk zelf wordt gecreëerd. Niet alleen het traumatische maar ook de speelsheid, de fantasievolle denkprocessen, de gedreven gedachte, een verfijnde gevoeligheid voor lijn en vorm weerspiegelen de binnen- en buitenkanten van de Sculpturen en Installaties.
Beeldende kunst, Linda Molleman, Oedelem, Beernem, Kunstenares, Sculpturen, Installaties, Kunst in de openbare ruimte, Art, Artist, Sculptures, Installations, Art in public space
16220
post-template-default,single,single-post,postid-16220,single-format-standard,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

De Code van de Ziel

De Code van de Ziel

DeCodeVanDeZiel_LindaMollemanDE CODE VAN DE ZIEL
2000
Zeep, saffraandraad, goud, metaal, papier, caoutchouc, video
Donkere ruimte

Het kruis, mijn kruis, is van zeep daar zeep vergaat in het water.
Mijn grootste lijden in mijn leven is het vergaan of het verdrinken van mijn zoon Ludwig in de zee.
Voor dit werk heb ik drie horoscopen laten berekenen namelijk de geboortehoroscoop van mijn zoon, de sterftehoroscoop van Ludwig ( wat nooit gedaan wordt, niemand wil zijn eigen doodsuur kennen), de geboortehoroscoop van mezelf.
De astrologe heeft een interpretatie gegeven aan de drie horoscopen waarbij ik een link ontdekt heb tussen de drie verklaringen. Daarom laat ik hier de drie horoscopen in het zepen kruis over elkaar cirkelen.
Mijn nu al zeventienjarige zoektocht naar het waarom van het sterven van kinderen heeft mij het spirituele laten ontdekken. Vandaar de twee schoentjes op de muur die de stap naar het bestaan van de ziel symboliseren.
Ze worden uitgevoerd in zeer lichte paarse saffraandraden daar ik het gevoel heb dat het bovennatuurlijke, de ziel, de engelen bestaan uit een zeer fragiele substantie niet te vergelijken met onze zwaardere lichamelijke aanwezigheid hier op aarde.
In de schoentjes staat in het goud gegrift “DE ZIEL IS…”

LINDA MOLLEMAN · November 2000