Installaties en Monumentale Sculpturen
LINDA MOLLEMAN // Het is evident dat een rijk fantasieleven voor de kunstenaar een troef is. Het staat ten dienste van het verlangen. Het verlangen om te spelen, de dwanggedachte om schoonheid te creëren. Het is de beleving van perfectie die aan de grondslag ligt van dit gevoel voor schoonheid. De aanwezigheid van schoonheid doet mij opleven. Mijn kunstwerken zitten dan ook vol meerduidigheid, die geïnterpreteerd kan worden binnen een context die door het werk zelf wordt gecreëerd. Niet alleen het traumatische maar ook de speelsheid, de fantasievolle denkprocessen, de gedreven gedachte, een verfijnde gevoeligheid voor lijn en vorm weerspiegelen de binnen- en buitenkanten van de Sculpturen en Installaties.
Beeldende kunst, Linda Molleman, Oedelem, Beernem, Kunstenares, Sculpturen, Installaties, Kunst in de openbare ruimte, Art, Artist, Sculptures, Installations, Art in public space
16210
post-template-default,single,single-post,postid-16210,single-format-standard,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Installaties en Monumentale Sculpturen

Installaties en Monumentale Sculpturen

LindaMollemanTwee tendensen bepalen de rode lijn doorheen mijn kunstwerken:

  • Enerzijds het metafysische, de psychologie
  • Anderzijds het architecturale, het monumentale

Het metafysische en de psychologische aspecten van volgende thema specificeerden zich reeds op: het leven voor en na de geboorte, de dood, het leven na de dood, de wedergeboorte, het geloof, het spirituele, de engelen, de astrologie en de piramide-energieën.
Bij het monumentale, het architecturale speelt soms naast de vorm en de materialen het concept een even grote rol.
De architecturale constructies zijn meestal strak en wiskundig berekend.

Naast mijn eigen thema worden ook kunstwerken geconcipieerd naar een gevraagd onderwerp en/of naar een bepaalde ruimte: de installatie.

www.lindamolleman.be

LINDA MOLLEMAN